МЕСТО ЗА РАЗМЕНА

ВЕСТИ

Следниот дел ги содржи најновите вести поврзани со имплементацијата на проектот Door Our Sport project.

Се одржа пилот-настан на проектот “Door out Sport” на планината Златибор 

Во периодот од 25-ти до 27-ми јуни 2023 година, на планината Златибор во Србија, како дел од проектот "Door Out to more Sport for all" се одржа пилот-настан собирајќи млади луѓе од Србија, Хрватска и Северна Македонија. Настанот им овозможи на младите да дознаат...

УЧЕСТВУВАЈ ВО DOOR OUT СПОРТ – ПИЛОТИНГ НАСТАН ВО СРБИЈА

Добредојдовте во проектот Door Out Sport! Бараме млади луѓе кои ќе ни се придружат во воспоставувањето на нов концепт за вежбање спорт – оној кој е позабавен, едукативен, привлечен и прилагоден на навиките на младите! И нејзиниот надворешен Ј Се прашувате како изгледа...

DOS Обука за градење капацитети, Београд

Од 14 до 19 ноември 2022 година во Белград, Србија, се одржа обуката за градење капацитети во рамките на проектот „Door Out Sport“. На активноста присуствуваа претставници на партнерски организации и клубови и придружни партнери кои собраа вештини за успешно...

Транснационален состанок „Воспоставување на ДОС“ одржан во Скопје

Транснационалниот состанок „Воспоставување на ДОС“ беше организиран во Скопје, Македонија, од 9 до 11 септември 2022 година, како дел од проектот „Door Out to more Sport for all“. На состанокот присуствуваа претставници на партнерски организации (спортски клубови и...

Резултати од истражувањето на ДОС

Истражувањето МЛАДИНСКИ ПРЕФЕРЕНЦИ ВО СПОРТОТ И ФИЗИЧКИТЕ АКТИВНОСТИ беше успешно спроведено во рамките на меѓународниот проект „Door Out to more Sport for all“. Целта на проектот е да се поттикне учеството на младите во спортот и физичките активности во Европа преку...

Учествувај во истражувањето за “Door Out to more Sport for all” проектот

Доколку сте млад човек од Србија, Хрватска или Македонија, ве покануваме да учествувате во кратка онлајн анкета која има за цел да утврди кои се преференциите на младите во областа на спортот и физичките активности и како тие се менуваат. Со учеството во ова...

ИНИЦИЈАТИВИ

Сподели некоја иницијатива

Платформата ДОС е дизајнирана да овозможи за секого со добра идеја да инцира и сподели било каква транснационална или мултисекторска соработка за користење на образованието и спортот како алатка за поддршка н амладите луѓе.

Научете како да ја поднесете вашата иницијатива со кликнување на копчето подолу.

Споделени иницијативи

Погледнете ги иницијативите споделени преку платформата ДОС.

За важноста од вклучување на повеќе програми за спорт на отворено во наставните програми за часовите по ЈП

Учеството во физичка активност е од суштинско значење за одржување на здрав начин на живот. Со распространетоста на седентарен начин на живот и зголемувањето на времето поминато пред екранот, поважно е од кога било да се охрабруваат децата да излезат надвор и да се...

Проектот “Door Out to more Sport for all” е кофинансиран од Европската Унија.