Размена на методологии

Зошто е важно споделувањето на методологиите?

Размената на знаења, вештини и искуства меѓу засегнатите страни кои работат со млади игра клучна улога во осигурувањето дека нивната работа е ажурирана со најновите случувања во неформалниот образовен сектор и во согласност со потребите на младите луѓе.

Со цел да се олесни размената на знаење помеѓу клубовите, камповите и организациите, платформата Door Out Sport ја има функцијата за размена на методологија на своите корисници. Сега можете да ги споделите вашите методологии за спортување на отворено за само неколку минути и во 3 едноставни чекори.

Како да споделите методологија

Чекор 1

Идентификувајте ја соодветната методологија за повеќе спорт на отворено што придонесува за промовирање на социјалната вклученост и разбирање. Не заборавајте да бидете сигурни дека таа веќе не е вклучена во Водичот за ДОС што е достапен на платформата.

Чекор 2

Пополнете го формуларот за поднесување методологија што се наоѓа на оваа страница. Кога ја опишувате методологијата, бидете што е можно појасни и концизни. Кога ќе ги пополните сите полиња на формуларот, испратете ја вашата методологија.

Чекор 3

Откако ќе ја поднесете, вашата методологија ќе биде оценета од членовите на проектниот конзорциум. Во случај нејзиниот квалитет да биде на задоволително ниво, методологијата ќе биде споделена на платформата ДОС.

Споделени методологии

ВЕШТИНИ

Краток преглед:Учесниците ќе ја научат разликата помеѓу три различни концепти, образование за, со и преку спорт. Тие ќе се запознаат со откритието дека спортот може да биде вреден метод за стекнување нови вештини и компетенции.Погодно е да се запознаете со оваа...

МОЈОТ ОМИЛЕН СОРТИСТ ЕНЕРГИЗЕР

Краток преглед:Играта се игра на почетокот на првиот ден од сесијата, како метод на меѓусебно запознавање на учесниците и подигнување на енергијата за тој ден.Категорија на компетентност:Комуникација на свој / странски јазикВреметраење:30 минутиЦелна група:било која...

ПРЕМЕСТИ ГО!

Времетраење:60 минутиЦелна група:Над 16 години – се применува за сите спортовиГолемина на групата:10 – 30Човечки ресурси:Еден олеснувачБарања за простор:Отворен простор (суд, голема просторија или отворени врати)Потребни материјали:Едно долго парче тенка...

НАЈДЕТЕ ГО ВИСТИНСКИОТ ТЕМПО!

Времетраење:90 минути (активноста може да бидепократко во зависност од бројот на учесници)Целна група:Над 13 години – се применува за сите спортовиГолемина на групата:Било кој број на учеснициЧовечки ресурси:Еден олеснувачБарања за простор:Отворен простор (суд, голема...

Споделете ја вашата методологија

Проектот “Door Out to more Sport for all” е кофинансиран од Европската Унија.