За важноста од вклучување на повеќе програми за спорт на отворено во наставните програми за часовите по ЈП

За важноста од вклучување на повеќе програми за спорт на отворено во наставните програми за часовите по ЈП

Учеството во физичка активност е од суштинско значење за одржување на здрав начин на живот. Со распространетоста на седентарен начин на живот и зголемувањето на времето поминато пред екранот, поважно е од кога било да се охрабруваат децата да излезат надвор и да се...