Се одржа пилот-настан на проектот “Door out Sport” на планината Златибор 

Се одржа пилот-настан на проектот “Door out Sport” на планината Златибор 

Во периодот од 25-ти до 27-ми јуни 2023 година, на планината Златибор во Србија, како дел од проектот “Door Out to more Sport for all” се одржа пилот-настан собирајќи млади луѓе од Србија, Хрватска и Северна Македонија. Настанот им овозможи на младите да...
ВЕШТИНИ

ВЕШТИНИ

Краток преглед:Учесниците ќе ја научат разликата помеѓу три различни концепти, образование за, со и преку спорт. Тие ќе се запознаат со откритието дека спортот може да биде вреден метод за стекнување нови вештини и компетенции.Погодно е да се запознаете со оваа...
МОЈОТ ОМИЛЕН СОРТИСТ ЕНЕРГИЗЕР

МОЈОТ ОМИЛЕН СОРТИСТ ЕНЕРГИЗЕР

Краток преглед:Играта се игра на почетокот на првиот ден од сесијата, како метод на меѓусебно запознавање на учесниците и подигнување на енергијата за тој ден.Категорија на компетентност:Комуникација на свој / странски јазикВреметраење:30 минутиЦелна група:било која...
ПРЕМЕСТИ ГО!

ПРЕМЕСТИ ГО!

Времетраење:60 минутиЦелна група:Над 16 години – се применува за сите спортовиГолемина на групата:10 – 30Човечки ресурси:Еден олеснувачБарања за простор:Отворен простор (суд, голема просторија или отворени врати)Потребни материјали:Едно долго парче тенка...
МОЈОТ ОМИЛЕН СОРТИСТ ЕНЕРГИЗЕР

НАЈДЕТЕ ГО ВИСТИНСКИОТ ТЕМПО!

Времетраење:90 минути (активноста може да бидепократко во зависност од бројот на учесници)Целна група:Над 13 години – се применува за сите спортовиГолемина на групата:Било кој број на учеснициЧовечки ресурси:Еден олеснувачБарања за простор:Отворен простор (суд, голема...