УЧЕСТВУВАЈ ВО DOOR OUT СПОРТ – ПИЛОТИНГ НАСТАН ВО СРБИЈА

Добредојдовте во проектот Door Out Sport! Бараме млади луѓе кои ќе ни се придружат во воспоставувањето на нов концепт за вежбање спорт – оној кој е позабавен, едукативен, привлечен и прилагоден на навиките на младите! И нејзиниот надворешен Ј

Се прашувате како изгледа тој спорт? Тоа е Door Out Sport (DOS) и ако ни се придружите ќе бидете првиот што ќе го доживее тоа!

Ако сте млад човек кој доаѓа од Србија, Северна Македонија или Хрватска кој е подготвен да научи за инклузијата, вредностите на ЕУ за еднаквост и солидарност, како и за важноста на здравиот начин на живот и сето тоа преку атрактивни и забавни спортски активности, ние сме Ве очекуваме на ДОС пилот настанот на планината Златибор во Србија од 25 до 27 јуни 2023 година!

Со учество во пилотирање на ДОС, ќе добиете единствена шанса да:

  • Искусете нови начини на вежбање спортски активности преку интерактивни DOS методологии базирани на спортови,
  • Дознајте за важноста на здравиот и активен начин на живот преку спортот,
  • Добијте увид во светот на неформалното образование засновано на спорт и како тоа може да ви користи!
  • Запознајте ги вашите врсници од 3 соседни земји и разменувајте искуства, знаења и мислења со нив,
  • Научете како да ја направите вашата заедница поинклузивна и поеколошка!

Она што треба да го направите е да се пријавите и да дојдете на планината Златибор во Србија!

Како да аплицирате?

Не чекајте, аплицирајте сега со пополнување на формуларот за апликација најдоцна до 1 јуни во 23:59 часот по средноевропско време!

Кој може да аплицира?

Добредојдени сте да аплицирате доколку сте:

  • Доаѓајќи од Србија, Хрватска или Северна Македонија,
  • 15-30 години,
  • Подготвени активно да учествуваат во целото времетраење на настанот,
  • Мотивирани да дознаат повеќе за инклузијата, разбирањето, толеранцијата и другите европски вредности преку спортот,
  • Може да комуницира на англиски јазик.

Што е со трошоците?

Посветени сме на покривање на сите трошоци поврзани со превоз, храна и сместување.

Ви требаат дополнителни информации?

Доколку имате дополнителни прашања, слободно контактирајте не на: info@camping.rs и ние ќе ви одговориме во најкус рок!

Проектот ДОС е кофинансиран од Европската Унија.

0 Comments

Submit a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *